A Kormány 1530/2019. (IX. 17.) Korm. határozat hozott a Békéscsabán a Modern Városok Program keretében kialakítandó SMART Grid rendszer II. ütem kialakítása tárgyú beruházás előkészítésének a Beruházás Előkészítési Alapból történő támogatásáról, melyben a békéscsabai SMART Grid II. rendszer, Modern Városok Program keretében előirányzott projektelemek előkészítésének megvalósítására irányuló beruházásokat támogatja.

A „SMART GRID rendszer kialakítása II. ütem” előkészítése érdekében Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Előzetes Megvalósíthatósági Tanulmányt készíttetett, illetve a lefolytatott beszerzési eljárás során a Békéscsaba Energia ESCO Kft-t választotta ki az előkészítési feladatok teljes körű ellátására.

Az előzetes megvalósíthatósági tanulmányban kijelölt tervezési program végrehajtására, döntéselőkészítő anyag összeállítására, illetve a részletes megvalósíthatósági tanulmányra, részletes tervezési programra, majd az engedélyes és kiviteli tervekre közbeszerzési eljárást indítottunk, ennek eredményeként választjuk ki a nyertes ajánlattevőt. A tervezési feladat kiterjed a teljeskörű tervezésre, engedélyeztetésre, a szakhatóságokkal való egyeztetésre.

Az előkészítési feladatok várható befejezési ideje 2021. december 31.

Az előkészítési feladatok lezárása után kezdődhet meg a SMART GRID rendszer II. ütem kivitelezésének az előkészítése, a kivitelező kiválasztása, és a kivitelezési munkák.